Henk Pieter stelt zich voor
5
post-template-default,single,single-post,postid-5,single-format-standard,bridge-core-3.0.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive
 

Henk Pieter stelt zich voor

Henk Pieter stelt zich voor

Al mijn hele leven ben ik geïnteresseerd in het leven en de wereld om mij heen. Een grote portie nieuwsgierigheid zeg maar. Tijdens mijn middelbare school tijd leidde dit al tot meerdere verkenningen buiten mijn ‘reguliere’ leven. Al vrij jong ging ik alleen op werkvakantie. In Engeland op een talencursus en samenleven en –wonen in een Engels gezin. En in Duitsland heb ik gewerkt en geleefd op een boerderij. Na mijn VWO tijd heb ik een hele zomer gewerkt op een Amerikaans zomerkamp.

Hierna ben ik bedrijfseconomie gaan studeren. Ik was goed in wiskunde en economie, dus … Via deze studie heb ik de (dominante) denkwereld leren kennen van organisaties. Overigens pas vele jaren later begreep ik pas dat dit slechts 1 werkelijkheid was. Naast het studeren was mijn studententijd een tijd van verder volwassen worden. Eigen keuzes maken. Werken en leren combineren. Nieuwe vrienden maken. Reizen. Een mooie tijd! Na mijn studie heb ik de wereld verder verkent. Met een enkeltje Peking heb ik 4 maanden door Azië rondgereisd. Alleen maar toch samen.

Het leven is een groot avontuur.

Hierna volgden vele jaren in diverse organisaties en in verschillende rollen en functies. Door mijn nieuwsgierigheid (en een portie ongeduld) heb ik in vele organisatiekeukens kunnen kijken en proeven. Inhoudelijk de draad was de (be)sturing van organisaties. Rond mijn 40e en na 15 jaar loondienst (=werken voor ‘bazen’) voelde ik een enorm verlangen om vanuit zelfstandigheid en vrijheid te werken. Vanuit dit gevoel is Jubel Advies geboren in het voorjaar van 2015. De naam Jubel is afgeleid van het woord Jubeljaar, een economisch begrip uit het vroegere Jodendom. Om de 50 jaar was er een Jubeljaar en in dat jaar werden schulden kwijtgescholden, slaven vrijgelaten en grond teruggegeven aan de oorspronkelijke eigenaren. Naast het feit dat ik vind dat we in de huidige maatschappij ook wel een jubeljaar mogen hebben, heeft het woord Jubel ook een positieve en vrolijke noot. Dat kenmerkt mij, enerzijds een serieuze wereld verbeterende insteek maar wel met humor en een lach J

Ok nu weet je een beetje hoe ik in het (werkende) leven sta. Naast deze ‘werkcomponent’ ben ik getrouwd met Radia en hebben we samen een zoon en een dochter. We wonen in Groningen stad. Verder ben ik iemand van sporten en beweging. Van jongs af aan heb ik altijd gevoetbald en getennist. En die sporten beoefen ik nog steeds. Daarnaast heb ik leren (toer)skiën, windsurfen, zeilen, golfen en schaatsen. Maar daar heb ik minder tijd voor. Wat ik ook heel gaaf vind is een potje tafeltennis of een rondje racefietsen. En sinds kort heb ik Padel hieraan toegevoegd J

We stoppen niet met spelen omdat we ouder worden, we worden ouder doordat we stoppen met spelen
Tags:
Geen reactie's

Geef een reactie